İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığına karşı küresel protestolar sürüyor

Fransa'nın Paris kentinde kalabalıklar gösteri yaparak İsrail'in Gazze'deki soykırımı olarak nitelendirdikleri olayın hesap verilmesini talep etti.

Paris – Dünya çapındaki başkentler ve şehirler, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü savaşı kınayan ateşli protestoların yükselişine tanık oldu.
Gösterici kitleleri, İsrail soykırımının derhal durdurulması ve kuşatma altındaki bölgeye temel yardımın ulaştırılması yönündeki acil çağrılarını dile getirdi.
Fransa'nın Paris kentinde kalabalıklar gösteri yaparak İsrail'in Gazze'deki soykırımı olarak nitelendirdikleri olayın hesap verilmesini talep etti.


Benzer duygular, protestocuların düşmanlıklara son verilmesi ve İsrail'e silah ihracatına ambargo uygulanması çağrısında bulunduğu Almanya'nın Berlin kentinde de yankılandı.
İsveç'in Stockholm kenti de, Batılı hükümetlerin Filistin halkının çektiği acılara suç ortaklığını kınayan protestocularla birlikte kınama korosuna katıldı.


Adalet çağrısı, göstericilerin İsrail'in işlediği suçların hesap verilmesini talep ettiği Kopenhag ve Kolding de dahil olmak üzere Danimarka şehirlerinde yankılandı.
İtalya'nın Milano kentinde Gazze'de dökülen kanın derhal durdurulması çağrısında bulunan büyük bir oturma eylemi yaşanırken, Norveç'in Oslo kentinde yüzlerce kişinin İsrail saldırısına son verilmesi talebine tanık oldu.


Güney Kore'nin Seul'ü ve Tunus'un başkenti Tunus'a kadar bile, uluslararası toplumun eylemsizliğini kınayan ve Filistin'le dayanışma çağrısı yapan zulümlere karşı sesler yükseldi.


Geçen yıl 7 Ekim'den bu yana, İsrail'in ABD tarafından desteklenen Gazze'ye yönelik amansız saldırısı, anlatılmaz acılara yol açtı; çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan on binlerce sivilin ölümüne yol açtı ve arkasında insani felaket ve altyapı yıkımlarından oluşan bir iz bıraktı.(Quds News Network)

israil filistin gazze protesto paris dünya hesap soykırım