İç organları ters tarafta olan hasta doktorları da şaşırttı
Böbrek rahatsızlığı nedeniyle başvurduğu hastanede iç organlarının tamamının ters tarafta olduğunu öğrenen Gökhan Tirsi, sağlığına kavuşmak için ameliyat masasına yatacak.
Efsun Yılmaz -Böbrek rahatsızlığı nedeniyle başvurduğu hastanede iç organlarının tamamının ters tarafta olduğunu öğrenen Gökhan Tirsi, sağlığına kavuşmak için ameliyat masasına yatacak.
İzmir'in Karabağlar ilçesinde servis şoförü babası, ev hanımı annesi ve kız kardeşiyle yaşayan 18 yaşındaki Gökhan Tirsi, yıllarca "kalbinin sağda attığını" söylemesine rağmen bir türlü ailesini inandıramadı. Tirsi'nin"situs inversus totalis" adı verilen anomali ile dünyaya geldiğive tüm iç organlarının ters tarafta olduğu, 12 yaşındaykenböbrek rahatsızlığı nedeniyle başvurduğuhastanedeanlaşıldı.
Kalp,mideve dalağı, göğüs ve karın bölgesinin sağında, karaciğerve safra kesesiise solda olan Tirsi,"Küçüklüğümden bu yana top oynadığımda kalbimin sağ taraftaattığını, annemle babama söylüyordum. Onlar da 'Damardır, öyle bir şey olmaz, olsaydı doktorlar söylerdi' diyorlardı.Arkadaşlarım, önce inanmıyor.Kalbimin sağda olması çok güzel.İlgi odağı olduğum için mutluyum" dedi.
Tirsi, iç organlarının tamamının ters tarafta olmasının hayatını böbrek rahatsızlığıdışında çok etkilemediğini, yine de acil durumlarda sağlık ekiplerine uyarı amacıylacüzdanında durumunu anlatan bir yazı taşıdığını belirtti.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun da "Bir organ nakli söz konusu olacak ama yani kendi organı yeniden nakledilecek. Operasyon sonrasıGökhan normal hayatına devam edecek" diye konuştu.